• Foto-3-920-250
  • Foto-2-920-250
  • Foto-1-920-250
  • Foto-4-920-250

...tapijt ook zeer geschikt is voor kantoor?

Tapijt je hoort het verschilTapijt heeft veel voordelen en er zijn genoeg argumenten om te kiezen voor tapijt in huis. Het is niet alleen een ideale vloerbedekking voor thuis, maar tapijt is ook zeer geschikt voor kantoor.

Steeds meer bedrijfspanden zijn voorzien van een zachte vloerbedekking. Dat is niet zo gek, aangezien tapijt bijdraagt aan een goede werkomgeving. Hieronder staan de belangrijkste voordelen van tapijt op kantoor.

-    Goede akoestiek
Een goede akoestiek op kantoor is erg belangrijk, geluid kan namelijk behoorlijk storend zijn. Bijvoorbeeld tijdens een vergadering of telefonische bespreking zijn achtergrond- en omgevingsgeluiden storend. Gesprekken zijn moeilijk te volgen en de aandacht kan verslappen. Tapijt zorgt voor een goede akoestiek. Tapijtvezels weerkaatsen het geluid niet, maar absorberen het. Er wordt minder geluid geproduceerd dan bij een harde vloer en de weerkaatste geluiden duren korter. Hoe dikker het tapijt, des te groter het effect van geluidsisolatie.

-    Goede luchtkwaliteit
Het is belangrijk dat medewerkers in een gezonde en veilige werkomgeving werken. De kwaliteit van de lucht is een onderdeel hiervan. Tapijt zorgt voor een goede luchtkwaliteit. Doordat tapijt stofdeeltjes “vangt” komen deze niet in het ademingsgebied. Tapijt houdt stofdeeltjes vast in de pool en zorgt er voor dat er geen stof in de lucht gaat zweven. Dit heeft een zeer positief effect op de luchtkwaliteit.

-    Warmtecomfort
Weinig warmtecomfort kan de concentratie en productiviteit van medewerkers negatief beïnvloeden. Er zijn immers weinig mensen die graag in de kou werken. Tapijt zorgt voor een hoog warmtecomfort. Doordat tapijt een isolerende werking heeft en warmte vasthoudt, voelt de vloer altijd warm aan en kan het temperatuurniveau op peil blijven. Tapijt zorgt voor een goede warmteverdeling en een behaaglijke werktemperatuur.

-    Bespaart energie
Doordat tapijt isolerend werkt en warmte vasthoudt, kan de thermostaat een stukje lager. Hiermee kan energie bespaard worden. Dit scheelt niet alleen in de kosten, maar is ook nog eens goed voor het milieu.

-    Goede ergonomie
Langdurig op een harde vloer staan kan fysieke moeheid veroorzaken. Spieren moeten hard werken om het lichaam rechtop te houden. Tapijt is zacht en heeft een verende werking, dit heeft een positieve werking op lichaamshouding en spieren.

-    Lage onderhoudskosten
Men denkt vaak dat tapijt moeilijk schoon te maken / houden is. Toch is tapijt gemakkelijker en voordeliger schoon te houden dan een harde vloer. Een harde vloer moet namelijk geveegd, gedweild, geschuurd, gecoat etc. worden. Hier zijn meer chemicaliën voor nodig en kost meer tijd dan het onderhoud van tapijt. Belangrijk is dat ook tapijt regelmatig gestofzuigd wordt en 1 tot 2-jaarlijks professioneel gereinigd wordt.