• Foto-3-920-250
  • Foto-1-920-250
  • Foto-2-920-250
  • Foto-4-920-250

... tapijt een zachte landingsbaan is

landingsbaanVerrassend. Veelzijdig. En: veilig. Ook met het oog op veiligheid heeft tapijt een heel duidelijk pluspunt ten opzichte van harde vloeren.

Tapijt is immers stroef, wat de kans op uitglijden aanzienlijk verminderd. En mócht dit onverhoopt tóch gebeuren, dan kom je op tapijt in elk geval zacht(er) terecht. Een veilig gevoel; voor jong én oud!

Niet alleen op de trap, of in natte ruimtes zoals de badkamer en keuken is er kans op uitglijden. Nee, ook in de rest van het huis ligt het gevaar van uitglijden op de loer; zéker voor kleine kinderen en oudere mensen. Het is een geruststellende gedachte dat kinderen op tapijt veilig en comfortabel kunnen spelen.

Doordat tapijt stroef, is, is de kans op uitglijden minimaal. Daarbij leren kinderen eerder lopen op tapijt, omdat de zachte ondergrond hen een veilig gevoel geeft.

Wie (kleine) kinderen heeft, weet dat ze graag zonder schoenen of zelfs op blote voeten lopen. Tapijt voelt altijd behaaglijk warm. En in combinatie met vloerverwarming kun je met tapijt het hele jaar door lekker op je blote voeten lopen.

Senioren die hulpmiddelen als een stok, looprek of rollator gebruiken, zijn het meest gebaat bij kortpolig tapijt. Het schuift gemakkelijk, waardoor je niet blijft 'haken' en het is toch stroef genoeg. Peuters kruipen graag op tapijt en als ze net leren lopen en vallen is tapijt ideaal. Een gladde trap wordt veiliger door deze met tapijt te bekleden.