• Foto-1-920-250
  • Foto-2-920-250
  • Foto-3-920-250
  • Foto-4-920-250

... tapijt zacht voor je oren is

zacht-voor-orenIn een kale ruimte worden gewone leefgeluiden, zoals praten, tv/radio en het getik van hakken, al gauw onaangenaam (de top 3 geluidshinder).

Schreeuw niet zo! Of juist: praat eens wat harder, ik versta je niet. Als mensen elkaar niet goed verstaan, heeft dat vaak te maken met storende omgevingsgeluiden. Maar het kan ook zijn dat iemand stemproblemen heeft en daardoor erg zachtjes praat en slecht hoorbaar is. Tapijt verbetert de akoestiek in huis en is daarom zéker voor mensen met stem- of spraakproblemen de aangewezen vloerbedekking.

Tapijtvezels weerkaatsen het geluid niet, maar absorberen het. Hoe dikker het tapijt, des te groter het effect van geluidsisolatie. Tapijt kan loopgeluiden met 25 a 30 decibel verminderen.

De een heeft een hoge stem, de ander juist een lage. De een spreekt luid, een ander zachter. De ene stem klinkt zuiver, een andere hees of nasaal. In Nederland zijn tal van mensen met aangeboren stemproblemen, alsook mensen die op latere leeftijd een spraak- of stemprothese nodig hebben. Voor al deze mensen is een goede akoestiek in huis extra belangrijk. Ze hoeven dan niet hun stem te forceren om zich verstaanbaar te maken, harder of hoger te gaan praten, of zichzelf steeds te herhalen. Met tapijt op de grond worden vervelende omgevings- en achtergrondgeluiden gedempt en de akoestiek in huis verbeterd. En zo draagt tapijt niet alleen bij aan het comfort en de sfeer in huis, maar ook aan de rust en verstaanbaarheid.