• Foto-1-920-250
  • Foto-4-920-250
  • Foto-2-920-250
  • Foto-3-920-250

... tapijt goed voor je botten is

goed-voor-bottenLopen op een harde en/of onregelmatige ondergrond vergt nogal wat van onze spieren, gewrichten en ons evenwicht. Zacht tapijt dempt de loopbeweging, zodat spieren en gewrichten minder klappen hoeven op te vangen.

Het dragen van knellende schoenen of het lang moeten staan, geven al gauw klachten als rug-, nek- en hoofdpijn. Veel orthopedisten adviseren mensen met rugklachten om zoveel mogelijk blootvoets te lopen. Een zacht, warm tapijt maakt het lopen op blote voeten heel comfortabel. De verende eigenschappen maken tapijt bijzonder geschikt als vloerbedekking voor mensen met gewrichtsaandoeningen, zoals reuma.

Textiele vloerbedekking biedt een heleboel pluspunten als het gaat om onze gezondheid. Tapijt veert en spaart zo spieren en gewrichten. Het warm aanvoelende materiaal is bovendien vriendelijk voor koude voeten. Ook het binnenklimaat wordt positief beïnvloed door tapijt. Dankzij het stofbergend vermogen komen er minder allergenen in de lucht. Goed voor mensen met allergische klachten.

Zacht en veerkrachtig. Ook met schoenen of pantoffels aan voel je direct het verschil. Tapijt geeft mee en ondersteunt op die manier een goede ergonomie. Een stap wordt gedempt en soepeler afgewikkeld. Rechtop staan vergt minder balanceren dan op een harde ondergrond. Spieren, pezen en gewrichten worden hierdoor minder belast, net als de kwetsbare hiel en voetzool. Wat beter is voor mensen die problemen hebben met het bewegingsapparaat, denk aan slijtage van heupen en knieën. Juist voor hen is verend tapijt een weldaad. Dankzij de zachte ondergrond verminderd de druk bij het lopen en daarmee het ongemak.