• Foto-3-920-250
  • Foto-4-920-250
  • Foto-2-920-250
  • Foto-1-920-250

Tijdelijk laag BTW-tarief ook voor legkosten verlijmd tapijt

geld-bespaartGoed nieuws! De staatssecretaris van Financiën heeft besloten om het verlaagde btw-tarief met ingang van 1 maart 2013 tot 1 maart 2014 toe te passen op renovatie en herstel van woningen ouder dan twee jaar, met uitzondering van materialen die een deel vertegenwoordigen van de waarde van deze diensten.


Ook voor de tapijtbranche is deze regeling gunstig. Overeengekomen is dat ook de arbeidskosten voor het leggen van verlijmd (onder)tapijt onder de regeling vallen van het verlaagde btw-tarief. Door de tijdelijke regeling kan het verlaagde btw-tarief worden gehanteerd voor arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen van minimaal twee jaar oud. Voor consumenten een prijsvoordeel en voor de tapijtbranche een prachtige kans op extra opdrachten.


In 2011 heeft MODINT/VNTF bij het Ministerie van Financiën aangedrongen op een wijziging van de bestaande regeling, omdat er onduidelijkheid is over welke vloeren in aanmerking komen voor de regeling. In de regeling werd namelijk uitgegaan van vloeren die zodanig zijn aangebracht dat verwijdering daarvan schade toebrengt aan de vloer als geheel. Daarbij worden onder andere verlijmde plavuizen en tegels benoemd. Het verwijderen van verlijmd tapijt veroorzaakt echter soortgelijke beschadigingen aan de ondervloer.


De regeling is onderdeel van een pakket aan maatregelen van de overheid om de woningmarkt een impuls te geven.


Wij adviseren u deze kans te benutten door het tijdelijke prijsvoordeel actief te gebruiken in de verkoopactiviteiten. Wij benadrukken daarbij dat de regeling zonder meer moet leiden tot een prijsvoordeel voor de consument. Misbruik van de regeling schaadt uw imago en van de totale branche. En uiteraard reduceert misbruik iedere kans op verlenging of herhaling van de regeling na 1 maart 2014.

De volledige inhoud van de regeling staat op de site van het Ministerie van Financiën.