• Foto-1-920-250
  • Foto-3-920-250
  • Foto-2-920-250
  • Foto-4-920-250

Toets uw binnenmilieu

Een schoon binnenmilieu heeft een positieve invloed op uw gezondheid. Maar hoe maakt u uw binnenmilieu schoon en gezond? Ventileren, verwarmen, schoonmaakdiscipline, luchtvochtigheid: dit alles is van groot belang voor de kwaliteit van uw binnenmilieu.

Toets uw binnenmileu

Allergische reacties, CARA-klachten en legionella-griep zijn vaak gerelateerd aan de specifieke omstandigheden in uw woning. Door maatregelen te treffen kunt u invloed uitoefenen op deze omstandigheden. Deze maatregelen kunnen heel eenvoudig zijn, bijvoorbeeld door betere ventilatie, frequenter reinigen of verandering van de wijze waarop u uw was droogt.

Deze toets binnenmilieu geeft u in grote lijnen een inzicht in de situatie bij u thuis. Ook kunt u op eenvoudige wijze nagaan op welke gebieden u de meest effectieve verbeteringen kunt aanbrengen. Deze toets is opgesteld onder auspiciën van prof. Dr. J.E.M.H. van Bronswijk van de Technische Universiteit Eindhoven, een toonaangevend specialist op het gebied van indoor air quality en binnenmilieu.

Na het invullen van de vragen verschijnt de score van de toets. Daarachter treft u nadere informatie aan over de binnenmilieu-aspecten en krijgt u advies om uw binnenmilieu te verbeteren.

In de test beschrijven we verschillende ruimten in uw huis, de aankleding en de inrichting ervan en de activiteiten die u daar uitoefent op het gebied van watergebruik, verwarming, ventilatie en schoonmaak (inclusief wassen en stofzuigen). Lees bij iedere vraag alle keuzes door en denk na over hoe het bij u thuis is. Kies de letter bij de omschrijving die het meest met uw huiselijke situatie overeen komt. U mag per situatie slechts één letter kiezen.

Start de test