• Foto-2-920-250
  • Foto-1-920-250
  • Foto-3-920-250
  • Foto-4-920-250

Tapijt verbetert het klimaat in huis

Er is tegenwoordig veel te doen over de invloed van het binnenklimaat op de gezondheid van de mens. Een mens brengt het grootste deel van zijn tijd binnenshuis door (in huis, op kantoor en school) en realiseert zich vaak niet hoe belangrijk een goed binnenklimaat is voor een gezond leven. Schone lucht, welbehagen, comfort, zachtheid en akoestiek zijn belangrijke ingrediënten voor een goed binnenklimaat. Tapijt levert hier een essentiële bijdrage aan!

Uit het oogpunt van energiezuinigheid zijn moderne huizen vaak zo ontworpen dat deze bijna tochtvrij geworden zijn. Onvoldoende mogelijkheden om te ventileren gaat echter wel ten koste van het binnenklimaat. Voor alle soorten vloeren geldt dat voor een gezond binnenklimaat naast goed ventileren (24 uur per dag) het ook belangrijk is om het huis gelijkmatig te verwarmen, frequent te stofzuigen en te reinigen. Tevens dienen extra vochtbronnen in huis vermeden te worden.

Tapijt verbetert klimaat in huisHarde feiten over zachte vloeren
Tapijt biedt ten opzichte van harde vloeren veel voordelen in relatie tot gezondheid. In deze folder geven wij graag de èchte feiten weer over onderwerpen zoals allergie, astma stof, hygiëne en veiligheid gerelateerd aan het gebruik van tapijt.

1. Tapijt zorgt voor schonere lucht in huis
Tapijt houdt ronddwarrelend vuil vast, waardoor de lucht niet alleen vrij blijft van stofdeeltjes, maar ook van andere verontreinigende stoffen, zoals allergenen, die aan deze fijne stofdeeltjes kunnen vastzitten. Ventileer 24-uur per dag voor een gezond binnenklimaat.

2. Gunstig effect tapijt op allergie en astma
Vaststaat dat tapijt zelf geen allergische reactie en astma veroorzaakt! Het blijkt zelfs dat mensen die tapijt in hun woning hebben, minder vatbaar zijn voor allergieën. Met name in geval van een stofallergie heeft tapijt voordelen t.o.v. harde vloerbedekkingen.

3. Tapijt is hygiënisch en goed te reinigen
Tapijt is een sterk en hygiënisch product mits het regelmatig wordt gereinigd en op de juiste manier wordt onderhouden.

4. Tapijt zorgt voor extra veiligheid in huis
De zachte en stroeve eigenschappen van tapijt zorgen voor extra veiligheid in
huis voor jong en oud in verschillende situaties in huis zoals woon-/slaapkamer, keuken, badkamer en op de trap.

5 Met tapijt kan de thermostaat een paar graden lager
Tapijt isoleert de warmte in huis. De thermostaat kan een stukje lager waardoor energie kan worden bespaart (gemiddeld 4 tot 5%; in een strenge winter zelfs 10%). Zo verdient tapijt zichzelf terug.

Klik hier voor de volledige tekst Folder Tapijt en Binnenklimaat