• Foto-1-920-250
  • Foto-3-920-250
  • Foto-4-920-250
  • Foto-2-920-250

Goede stofzuiger is het halve werk

goede stofzuiger halve werkStof is vaak niet of nauwelijks te zien, maar is er wel. Twee maal per week stofzuigen is daarom echt het minimum, zowel voor het effectief verwijderen van stof als van grover vuil. Ook zullen de poolvezels in de looppaden zich weer oprichten. Het tapijt ziet er in een handomdraai weer prachtig uit.

Oude, slecht onderhouden stofzuigers en apparaten, waarvan de stofzak (bijna) vol is, doen hun werk aanmerkelijk minder. Uit hygiënisch oogpunt is het belangrijk om de stofzak maandelijks te vernieuwen. Ook als die nog niet vol is. Een stofzuiger met een zogeheten hepafilter (luchtfilter in de stofzuiger) of een dubbelwandige stofzak, is een echte aanrader. Het zorgt ervoor dat het overgrote deel van de stofuitstoot in de stofzuiger wordt tegengehouden. Gunstig voor mensen met een allergie voor huisstof.

Aangeraden wordt een stofzuiger met een aangedreven rollenborstel en een onderdruk van minimaal 160 millibar. Dit is belangrijker dan het aantal Watt. Voor informatie kunt u terecht bij de verkoper in de winkel.