• Foto-4-920-250
  • Foto-3-920-250
  • Foto-1-920-250
  • Foto-2-920-250

Goed onderhoud voor jarenlang plezier

Tapijt is warm, comfortabel en sfeervol. Een sterk product waar onbekommerd op kan worden geleefd, vele jaren lang. Het is wel verstandig om consumenten er op te attenderen waar zij specifiek op moeten letten bij de keuze van een tapijt in hun woon/werksituatie. De PIT/PRODIS-symbolen geven hiervoor een belangrijke handreiking.

goed onderhoud voor jarenlang plezier

Ook is het belangrijk om rekening te houden met de kleurkeuze en vormgeving van het tapijt in uw advies. Op plaatsen waar veel wordt gelopen, zoals gang en trap, zal een tapijt in een donkere kleur praktisch zijn en het beste voldoen. In dat verband moet ook kritisch naar het dessin worden gekeken. Op effen tapijt zie je nu eenmaal meer dan op een gemêleerd tapijt. Neem even de tijd om met de klant de onderhoudstips door te nemen. Dat zorgt ervoor dat het gekozen tapijt mooi blijft.

DE TOP 4 VOOR TAPIJTONDERHOUD

1. Houd vuil buiten de deur
De grootste vijand van alle soorten vloerbedekking, hard en zacht, is nog altijd zand. Een rooster buiten en een schoonloopmat bij voor- en achterdeur vangt het ergste vuil en vocht al op voordat het kwaad kan. Kleine moeite, groot resultaat!

2. Een goede stofzuiger is het halve werk
* Binnengelopen vuil en vlekken natuurlijk direct verwijderen. 
* Minimaal twee keer per week stofzuigen met een goede stofzuiger (onderdruk minimaal 160 millibar). Dat is belangrijker dan een hoog elektrisch vermogen (op de stofzuiger aangegeven Watt).

3. Handmatig reinigen
Het reinigen van kleine oppervlakten of gedeelten van het tapijt kan makkelijk zelf worden uitgevoerd. Maak een badstof handdoek klam vochtig en reinig het tapijt door met grote halen te wrijven. Zet niet teveel kracht. Op deze manier geef je alle soorten tapijt, ook wol- en hoogpolig tapijt, een opknapbeurt.

Schoonmaken met droogschuim, shampoo en in veel gevallen ook droogpoeder, kan je beter afraden. De kans is groot dat kleverige zeepresten of poeder achterblijven die versneld weer vuil aantrekken.

4. Groot onderhoud
Eens in de 2 à 3 jaar een totaalreiniging laten uitvoeren door een professioneel reinigingsbedrijf (kies voor een lid van de St. Waarborg Tapijt en Meubelreiniging: www.swtm.nl).