• Foto-4-920-250
  • Foto-1-920-250
  • Foto-2-920-250
  • Foto-3-920-250

Ecologische woontrend: tapijt van wol

Ecologische woontrend tapijt van wol

Respect voor de natuur voert de boventoon in de huidige ecologische interieurstijl. Dit vertaalt zich in het gebruik van natuurlijke materialen als wol, katoen en leer. Wie duurzaam wil leven, gaat opzoek naar een duurzame inrichting. Wollen tapijt is milieuverantwoord en past door haar natuurlijke uitstraling uitstekend binnen deze ecologische woontrend!

Een wollen vloer vormt een rustige basis voor de rest van het interieur. Wol is een warm, natuurlijk materiaal, dat van nature vuilwerend is, vanwege het vetlaagje dat in het materiaal zit. Het is daarom comfortabel , warm aan je voeten en makkelijk reinigbaar.

Combineer een wollen vloer met natuurlijke meubelen van bijvoorbeeld leer, hout, papier en katoen voor de juiste sfeer. Helemaal kleurloos hoeft de ecologische woontrend niet te zijn. Juist in zo'n fris, naturel interieur is het erg leuk om kleuraccenten aan te brengen. Met vrolijke dessins en accentkleuren in geel, oranje, rood, turkoois en groen vrolijk je de kamer meer op en blijft deze toch ecologisch.

Naast wollen tapijtkwaliteiten zijn katoenen tapijtkwaliteiten ook milieuverantwoord en passen met hun natuurlijke uitstraling uitstekend binnen de ecologische woontrend. Maar er zijn natuurlijk ook een breed scala synthetische tapijtsoorten verkrijgbaar met een ecologische uitstraling in natuurlijke tinten. Een vloerbedekking isoleert flink en het gaat minstens tien jaar mee.