• Foto-1-920-250
  • Foto-4-920-250
  • Foto-2-920-250
  • Foto-3-920-250

1001 mogelijkheden

Tapijt is een ideale basis voor je interieur. Je kunt kiezen voor kamerbreed in een kleur, maar tapijt heeft veel meer creatieve toepassingmogelijkheden die met geen enkele andere vloerbeddeking mogelijk zijn.


Vlakken en banen
Door te werken met gekleurde vlakken en banen zijn er opvallende vloerontwerpen te maken. Door gebruik te maken van twee kleuren van hetzelfde tapijt kun je een loper in de gang of op de trap suggereren. Een heel speciaal effect wordt bereikt door gebruik te maken van kleurvlakken die een eethoek, een zithoek of een werkplek aangeven.

De ruijterhuis 1
 
Bovendien geeft zo’n kleurvlak houvast aan de meubelen. Het leggen van motieven is een hele uitdaging. Bedenk daarbij dat de kracht van de meeste motieven hem juist zit in de eenvoud. Een simpel motief met veel zeggingskracht geeft een grotere uitstraling dan veel kleuren in een streeppatroon.

Borderranden brengen de juiste proporties
Borderranden brengen de juiste proporties. Het heeft eigenlijk hetzelfde effect als een stucwerkplafond met lijsten: het oppervlak wordt er gevoelsmatig kleiner door. Met een brede borderrand in een contrasterende kleur kun je bovendien de optiek van de ruimte veranderen.

woonkamer natural borders


Zo maakt een donkere schaduwrand de kamer kleiner, iets dat van pas kan komen in grote, kale ruimtes.
 

Woonkamer border


Een oplichtende rand zal de aandacht daarentegen juist naar de plinten trekken, waardoor de kamer groter lijkt dan hij in werkelijkheid is.

Tapijttegels
Uiteraard heeft tegeltapijt dezelfde eigenschappen als kamerbreed tapijt. Echter door de compacte vorm is het mogelijk om je eigen idee of ontwerp te creëren. Gaat de voorkeur meer uit naar ruiten en blokken? Dat komt goed uit, want met tapijttegels kunt u alle kanten op. Een simpel ruitmotief geeft een grote kamer al gelijk een heel ander aanzien. Denk ook eens aan grote vierkanten, diagonale banen op een blok met een rand eromheen. Tapijttegels hebben nog een praktisch voordeel: ze zijn bij een knoeipartijtje heel gemakkelijk te vervangen. Sommige soorten kunnen zelfs onder de kraan worden afgespoeld.

PuzzlePieces portrait
 
Karpetten en lopers
Heeft u al eens gedacht aan een mooi hoogpolig karpet met een borderrand? Dat geeft op een houten vloer in de zithoek extra sfeer. Bij diverse tapijtleveranciers kunt u tegenwoordig karpetten op maat laten maken. In principe kunnen al uw ideeën worden gerealiseerd. Diverse leveranciers hebben aparte collectie borderranden, waarmee u een uniek karpet creëert, omdat het een 'eigen ontwerp' is, afgestemd op uw smaak en interieur. U ontwerpt het samen met uw woninginrichter. De ontwerpen kunnen worden uitgevoerd in alle mogelijk tapijtkwaliteiten: katoenen velours, hoogpolig, bouclé of frisé.
In één kleur of meerdere kleuren gecombineerd; grafische vormen, ronde, grillige of strakke vormen, (bijna) alles kan. Bij het ontwerp dient u wel rekening te houden met:
De minimale delen van het vloerkleed moeten 10 x 10 cm zijn, het feit dat scherpe hoeken niet mogelijk zijn in verband met de randafwerking
 

leer en specials


Als rand afwerking kunt u kiezen uit vele materialen zoals leer, velours, vilt, nubuck, linnen en zelfs imitatiebont.
 

karpet nubuck
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een woninginrichter bij u in de buurt. Hij kan u de mogelijkheden laten zien en samen met u een schetsontwerp maken.