• Foto-2-920-250
  • Foto-1-920-250
  • Foto-3-920-250
  • Foto-4-920-250

Waar is tapijt toepasbaar?

De vele soorten en gunstige eigenschappen maken tapijt tot een zachte vloerbedekking die tegemoet komt aan uiteenlopende wensen en gestelde eisen.

Tapijt is dan ook in bijna ieder interieur toepasbaar; in huis, op kantoor, in winkels, op scholen etc. Thuis kunt u in nagenoeg iedere ruimte tapijt leggen.

Woonkamer

De woonkamer is voor velen de plek om tot rust te komen of om gezellig samen te zijn. Aan dit deel van het huis wordt dan ook vaak de meeste aandacht besteed. Kamerbreed tapijt, karpetten, tapijttegels en lopers laten zich uitstekend combineren met andere onderdelen van het interieur. Met het uitgebreide scala aan kleuren, structuren en dessins dat verkrijgbaar is kunt u naar hartelust combineren.  

DIVATWIN beige

Trap

Tapijt is om een aantal redenen bij uitstek geschikt voor trappen. Tapijt dempt het geluid van het lopen op de trap. Onbeklede trappen zijn vaak glad en dus gevaarlijk. Het stroeve oppervlak van tapijt maakt de kans op uitglijden kleiner en het gebruik van de trap dus veiliger. Voorwaarde is wel dat u kiest voor tapijt dat speciaal bestemd is voor trappen en dat de traptreden worden afgerond voordat ze worden bekleed. Door kleuren en dessins te combineren, kunt u prachtige overgangen naar de overloop en hal creëren.  

02TFTV Tretford

Hal en gang

Tapijt heeft het in de hal en gang zwaar te verduren, omdat er veel wordt gelopen. Bovendien wordt vooral bij de voor- en achterdeur nogal wat vuil naar binnen gelopen. Hal en gang vragen dus om tapijt dat geschikt is voor zwaar gebruik en tapijt met kwetsbare kleuren is in deze ruimten niet aan te raden. Om inloop van vuil te verminderen, is het verstandig om een rooster of schoonloop-/inloopmat bij de voor- en achterdeur te leggen.  

Tretford

Slaapkamer

De slaapkamer krijgt steeds meer aandacht. Het is een multifunctionele ruimte geworden waar we slapen, lezen, ontbijten en tv kijken. Voor deze ruimte is tapijt de aangewezen vloerbedekking want het voelt warm, zacht en comfortabel aan. Door de kleuren van het interieur en het tapijt op elkaar af te stemmen, straalt de slaapkamer gezelligheid uit en is het er goed vertoeven.  

WNZ slaapkamer 2

Baby- en kinderkamer

Voor baby's die gaan kruipen of net gaan staan is een zachte, warme, sterke ondergrond van tapijt ideaal. Het geeft ze zekerheid en comfort en zorgt er voor dat als ze vallen, de kans op verwondingen minimaal is. De baby- en kinderkamer krijgt een speels karakter door met kleuren, motieven of gedessineerd tapijt te werken. Het is ook mogelijk om in kamerbreed tapijt een vrolijke decoratie van verschillende soorten tapijt te verwerken (bijvoorbeeld sprookjesfiguren, dieren, etc.). U kunt de decoratie zelf of in overleg met uw tapijtadviseur ontwerpen.  

JGB2005-040-LORES

Studeer- en hobbykamer

Thuiswerken komt steeds vaker voor. Meer dan 80% van de Nederlandse gezinnen heeft een computer in huis. Vaak wordt er een ruimte in huis ingericht waar de computer wordt neergezet. In deze ruimte dient dan antistatisch tapijt te worden gelegd. 

Werkkamer naturel hoofdfoto homepage

Keuken en badkamer

Tegenwoordig zijn er tapijten op de markt die speciaal voor de keuken en badkamer zijn ontwikkeld. Dit tapijt heeft een speciale behandeling ondergaan waardoor het goed tegen vocht kan en schimmelwerend is. Voor wie van warmte en behaaglijkheid in de keuken en badkamer houdt, is tapijt dus een uitstekend alternatief. In deze ruimten genieten gedekte, rustige kleuren de voorkeur. Er is altijd wel een tapijt met een kleur, dessin of structuur die bij uw tegel- en/of schilderwerk past.

Ruimten voorzien van vloerverwarming

Ook in ruimten met vloerverwarming kan tapijt gelegd worden.