• Foto-4-920-250
  • Foto-2-920-250
  • Foto-3-920-250
  • Foto-1-920-250

Tapijt is geluiddempend

geluiddempend

In een kale ruimte worden gewone leefgeluiden, zoals praten, de tv, de radio, het getik van hakken, al gauw onaangenaam. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor anderen. Niet voor niets staan klachten over burengerucht in de top drie van geluidshinder.

Als u bewust kiest voor textiele materialen, zoals gordijnen, gestoffeerde meubels én tapijt als vloerbedekking, kunt u het geluidsniveau aanzienlijk verminderen. Tapijtvezels weerkaatsen het geluid niet, maar absorberen het. Hoe dikker het tapijt, des te groter het effect van geluidsisolatie.
 
In flats of appartementen zijn vooral de zogenaamde contactgeluiden berucht: geluid dat doordringt via de vloer naar het onderliggende plafond. Ook eengezinswoningen kunnen erg gehorig zijn. Een teer punt is de trap die vaak tegen een zijmuur is gebouwd.

Een verendtapijt kan in al deze gevallen een uitkomst bieden. Tapijt kan loopgeluiden met 25 tot 30 decibel verminderen. Als u tapijt in woon-, slaapkamer, op de trap en in de gang legt, hebben de buren geen last van de levenslust van u en/of uw gezin.