• Foto-3-920-250
  • Foto-2-920-250
  • Foto-4-920-250
  • Foto-1-920-250

Belangrijkste voordelen Tapijt

Belangrijkste voordelen Tapijt

Er zijn veel argumenten voor tapijt, tapijt heeft veel voordelen. De belangrijkste voordelen en gunstige eigenschappen van tapijt hebben we hier voor u op een rijtje gezet:

Tapijt is geluiddempend

Tapijt is geluiddempend

In een kale ruimte worden gewone leefgeluiden, zoals praten, de tv, de radio, het getik van hakken, al gauw onaangenaam. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor anderen. Niet voor niets staan klachten over burengerucht in de top drie van geluidshinder.

Behaaglijk luxe

Behaaglijk luxe

Wie een ruimte binnengaat waar tapijt is toegepast, krijgt al gauw een behaaglijk en comfortabel gevoel. Dat komt doordat tapijt warmte en sfeer uitstraalt.

Tapijt bespaart energie

Tapijt bespaart energie

Languit op de grond liggen voor de openhaard? Op blote voeten door het huis lopen? Kinderen die op hun kamer op de grond een spelletje spelen? Met tapijt op de vloer is dit allemaal heel comfortabel.

Tapijt is veilig

Tapijt is veilig

Tapijt is stroef. Dit betekent dat het risico van uitglijden een stuk kleiner is dan op een gladde vloer. Mocht u toch vallen, dan is de kans op verwondingen kleiner, omdat tapijt zacht en verend is.

Goed voor lijf en leden

Goed voor lijf en leden

Lopen op een harde, onregelmatige ondergrond vergt nogal wat van onze spieren, gewrichten en ons evenwicht. Zacht tapijt dempt de loopbeweging, zodat spieren en gewrichten minder klappen hoeven op te vangen.