• Foto-3-920-250
  • Foto-4-920-250
  • Foto-1-920-250
  • Foto-2-920-250

Tapijt vermindert warmteverlies

Tapijt vermindert warmteverlies

In ieder huis gaat een aanzienlijke hoeveelheid warmte verloren via de vloer. Naast het feit dat dit geld kost omdat de verwarming hierdoor harder moet stoken, zorgt het ook voor minder comfort. Want iedereen wil toch liever lekkere warme voeten in plaats van een koud gevoel bij de voeten? 

Dubbel comfort met goed ondertapijt

Dubbel comfort met goed ondertapijt

Het ultieme luxe gevoel? Wilt u extra comfort? Leg dan tapijt op ondertapijt. Door ondertapijt wordt het niet alleen nog comfortabeler en zachter, maar ook gaat het langer mee, dempt het geluid nog meer en isoleert het nog beter. Alles wat u moet weten over een goed ondertapijt…

Tapijt, je hoort het verschil!

Tapijt, je hoort het verschil!

 In een kale ruimte worden gewone leefgeluiden -zoals praten, de TV, de radio en het getik van hakken- al gauw onaangenaam. Niet voor niets staan klachten over burengerucht in de top drie van geluidshinder. Tapijt kan loopgeluiden met 25 à 34 decibel verminderen. In vergelijking, een harde vloerbedekking geeft een vermindering van slechts 1 tot 6 decibel. Het geluid van een tv, cd- of dvd-speler klinkt veel mooier met tapijt op de vloer.

Tapijttips bij het leggen

Tapijttips bij het leggen

Met de aankoop van tapijt haalt de consument een vloerbedekking in huis waar men jarenlang plezier aan zal beleven. Voorwaarde is wel dat het tapijt goed wordt gelegd. Kamerbreed-tapijt leggen is geen eenvoudig karwei. Er komt heel wat bij kijken, zoals het exact passend maken aan de plinten en in moeilijke hoekjes (bijvoorbeeld bij verwarmingsbuizen), het naadloos aansluiten, het rekening houden met lichtval en snijverlies, het opspannen en lijmen van tapijt.

Comfortabele 'TV-plek'

Comfortabele 'TV-plek'

Zit u vaak en lang op dezelfde plek, bijvoorbeeld om tv te kijken? Dan kan er op die plek extra slijtage ontstaan, bijvoorbeeld doordat u daar meer met uw schoenen beweegt. U kunt deze zogenaamde 'TV-plek' voorkomen door zo nu en dan de tv en/of uw stoel te verplaatsen of door op de betreffende plaats een extra stukje tapijt neer te leggen. Zo creëert u een extra comfortabele 'TV-plek'.

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Milieu en duurzaamheid zijn bij veel mensen het gespreksonderwerp van de dag. We willen comfortabel leven, maar zonder het milieu te belasten. We kunnen al verantwoordelijkheid nemen door onze woning duurzaam in te richten.