• Foto-2-920-250
  • Foto-3-920-250
  • Foto-1-920-250
  • Foto-4-920-250

Waarom PIT/PRODIS?

PIT/PRODIS als hulpmiddel voor de juiste keuze van tapijt!
Stichting Produkt Informatie Tapijt is in 1990 opgericht door de Nederlandse tapijtbranche, de overheid, consumentenorganisaties en testinstituten zoals TNO. PIT staat voor Produkt Informatie Tapijt, een eenvoudig en uniform systeem dat objectieve produktinformatie geeft over tapijt voor de Nederlandse markt. Het PIT/PRODIS-systeem geeft inzicht in essentiële zaken die een rol spelen bij de aanschaf van tapijt zoals leverancier, materiaal, toepassingsgebieden en eigenschappen van tapijt. 

PIT vignet 2003 klein

PIT Vignet

Het is een belangrijk hulpmiddel voor de consument om een goede keuze te kunnen maken voor het juiste tapijt. Of u nu tapijt zoekt voor bijvoorbeeld uw woonkamer, trap, slaapkamer of kantoor, op de tapijtstaal geven de PIT/PRODIS-symbolen snel en overzichtelijk aan of het hiervoor geschikt is. Dus: kies wijzer voor tapijt met de symbolen van PIT/PRODIS!

Inmiddels neemt het overgrote deel van het totale Nederlandse tapijtaanbod hieraan deel. De stichting ziet er op toe dat het PIT/PRODIS-systeem correct wordt gehanteerd en zorgt er voor dat zowel de detaillist als de consument worden voorgelicht over het systeem. Dankzij een goede controle op het juiste gebruik van PIT/PRODIS, is het systeem bovendien zeer betrouwbaar en draagt het bij aan de kwaliteitsverbetering van de tapijtbranche in zijn totaliteit.
 
De PIT/PRODIS-produktinformatie staat duidelijk zichtbaar vermeld op de tapijtstaal en geeft inzicht in:

  1. De leverancier van het tapijt
  2. De kwaliteitsnaam van het tapijt
  3. Het pool- en rugmateriaal van het tapijt
  4. De breedte van het tapijt
  5. Waar het tapijt toegepast kan worden (toepassingsgebieden)
  6. Welke specifieke eigenschappen het tapijt heeft