• Foto-2-920-250
  • Foto-1-920-250
  • Foto-3-920-250
  • Foto-4-920-250

Alles over tapijt is dé informatiewebsite voor detaillisten. 

PIT/PRODIS- informatie

Ed Pit  Tips bij aanschafPIT/PRODIS- informatie is objectief en betrouwbaar. Bij de ontwikkeling en productie van tapijt wordt uitgebreid getest op toepasbaarheid en eigenschappen van tapijt. Deze gegevens worden weergegeven in PIT/PRODIS- symbolen. De PIT/PRODIS- informatie op de tapijtstaal van het tapijt, verzekert u dat het tapijt voldoet aan gemeenschappelijk vastgestelde kwaliteitsnormen.

Ook de winkelverkoop van tapijt wordt gecontroleerd. Dit gebeurt door zeer ervaren controleurs die veelal onaangekondigd woonwinkels bezoeken. Zij stellen vast of de vermelde PIT/PRODIS- informatie correct wordt gebruikt.

De Stichting PIT heeft bepaald dat de PIT/PRODIS- produktinformatie in de vorm van de symbolen alleen betrouwbaar is en alleen voldoet aan de overeengekomen technische normen als:

  1. de PIT/PRODIS- produktinformatie direct gecombineerd wordt met het PIT/PRODIS- vignet
  2. het PIT/PRODIS- vignet en de symbolen samen in een kader staan.

 
Fabrikantnaam  : X
Kwaliteit : Fantasia
Poolmateriaal  : 75% polyamide / 25% polipropyleen
Rugmateriaal  : Jute
Breedte : 400 cm

FCSS1 

 

In het kader waarin de symbolen en het PIT- vignet staan kan ook de volgende toevoeging vermeld staan:
'Alleen van toepassing bij gebruik van ondertapijt' of 'Gestest op ondertapijt'. De PIT/PRODIS- informatie is dan alleen van toepassing indien het tapijt op ondertapijt wordt gelegd.

Soms worden de PIT/PRODIS- symbolen zonder PIT/PRODIS- vignet gebruikt. U heeft dan te maken met een tapijt van een aanbieder die geen deelnemer is van de Stichting PIT. In dat geval kan de Stichting Produkt Informatie Tapijt niet garanderen dat de informatie betrouwbaar is! Dus PIT is alleen PIT, als er PIT op staat!

De Europese tapijtsymbolen zijn een verzameling pictogrammen die gebruikt worden in Europa. Het gebruik van deze symbolen (die verbonden zijn met EN 1307) is vrij en ze gelden voor alle soorten vloerbedekking (dus niet alleen tapijt). Deze Europese norm omschrijft een test- en classificatiemethode voor pooltapijt. Vanaf 1 januari 2007 is het PIT-systeem aangepast met alle voor tapijt geldende Europese symbolen en volledig geconfomeerd aan EN 1307. Onder het onderdeel "Downloads" kunt u een poster vinden met een overzicht van alle PIT/PRODIS-symbolen.